"Wie had ooit gedacht dat een kindje krijgen zo moeilijk kon zijn?"  

UZ Brussel lanceert podcast Buiten verwachting 

Prof. dr. Shari Mackens en dr. Caroline Roelens
Prof. dr. Shari Mackens en dr. Caroline Roelens

Over vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsbehandelingen bestaan heel wat misverstanden. Brussels IVF, het centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Brussel, lanceert een nieuwe podcast gericht op mensen die worstelen met vruchtbaarheidsproblemen. De podcast, een initiatief van fertiliteitsartsen prof. dr. Shari Mackens en dr. Caroline Roelens, biedt luisteraars waardevolle inzichten en antwoorden op veelvoorkomende vragen rondom elk aspect van een vruchtbaarheidsbehandeling. 

In de podcast delen de experts van Brussels IVF hun wetenschappelijke kennis en praktische ervaringen, met als doel een duidelijk onderscheid te maken tussen feiten en fictie. De afleveringen zijn doorspekt met persoonlijke verhalen van wensouders (patiënten) die te gast zijn. Host en radiopresentator Sofie Engelen leidt de gesprekken in goede banen. 

Dr. Caroline Roelens: “Tijdens een fertiliteitstraject moet er heel veel en wordt de planning van de wensouders bepaald door hun traject. Deze podcast biedt heel veel informatie op een bevattelijke manier en kan beluisterd worden op elk moment, zonder druk. We behandelen een hele reeks thema’s: van de menstruatiecyclus, zaadkwaliteit, kinderwens en impact op je relatie en seksleven, over de meer technische aspecten van de behandeling tot de verschillende mogelijkheden voor bijvoorbeeld alleenstaanden of LGBTQ+koppels.” 

Opgelet voor ‘Dokter Google’ 

Veel mensen raadplegen 'dokter Google' in hun zoektocht naar antwoorden, maar voelen zich vaak nog meer verward en onzeker. Deze podcast biedt helderheid en begeleiding, zowel voor degenen die aan het begin van hun behandelingstraject staan, voor zij die al middenin het proces zitten en soms door het bos de bomen niet meer zien, als voor familie/vrienden uit hun omgeving die zich willen informeren. 

Prof. dr. Shari Mackens: “Met deze podcast willen we laten zien dat niemand alleen staat in deze uitdagende reis. Door wetenschap en ervaring samen te brengen, hopen we de luisteraars te ondersteunen bij de verschillende aspecten van vruchtbaarheidsbehandelingen. We hechten er heel wat belang aan om dit op een wetenschappelijk onderbouwde manier te doen zonder daarbij de mens achter een diagnose uit het oog te verliezen.” 

 De podcast is beschikbaar op alle grote podcastplatforms. 

Beluister de eerste aflevering:

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 4.100 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

Ontdek het UZ Brussel jaarverslag 2021.

Neem contact op met

Laarbeeklaan 101 1090 Jette

02 477 80 80

communicatie@uzbrussel.be

www.uzbrussel.be