UZ Brussel organiseert innovatie-zoektocht tijdens de Dag van de Zorg

De Brussels Health Campus in Jette bruist op zondag 17 maart. Het UZ Brussel en het Universitair Tandheelkundig Centrum van de VUB bieden op de Dag van de Zorg tussen 10 en 17.30 uur een unieke blik achter de schermen. Beide organisaties verwachten die dag een 1000-tal bezoekers die in het ‘onthaaldorp’ in de tuin naast de hoofdinkom zullen ontvangen worden en van daar uit de verschillende locaties kunnen bezoeken.

Graag nodigen we u uit om verschillende innovatieve projecten van het UZ Brussel en het Universitair Tandheelkundig Centrum van de VUB te komen ontdekken.

Fascinerende rondleidingen

Experten van het UZ Brussel en de VUB nemen u mee op fascinerende rondleidingen die tonen hoe innovatie de zorg van vandaag en morgen beter maakt, van ambulance, operatiezaal, fantoomlab en Villa Samson tot valdetectie bij patiënten, patiëntenportaal, de ontrafeling van DNA, en de productie van geneesmiddelen met radioactieve stoffen.

AI humoristisch ontrafeld met Jeroen Baert (Nerdland)

Comedian en computerwetenschapper Jeroen Baert (Nerdland) praat u in ons auditorium met een flinke scheut humor bij over de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie. ​ 

UZ Brussel Talk

Kunnen ‘ziekenhuizen’ meer en meer evolueren naar ‘gezondheidshuizen’? Als het van het UZ Brussel afhangt, wel! Onze experten, waaronder prof. Marc Noppen, lichten nieuwe initiatieven rond gezondheidspromotie en ziektepreventie toe.

Een overzicht van alle activiteiten vindt u hier.

Praktisch

  • Begin: 17 maart 2024 10:00
  • Einde: 17 maart 2024 17:30
  • Waar: UZ Brussel, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette

 

Bent u graag aanwezig? Graag vooraf een seintje aan karolien.deprez@uzbrussel.be


 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 4.100 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

Ontdek het UZ Brussel jaarverslag 2021.

Neem contact op met

Laarbeeklaan 101 1090 Jette

02 477 80 80

communicatie@uzbrussel.be

www.uzbrussel.be