UZ Brussel opent tijdelijk vaccinatiepunt

UZ Brussel opent tijdelijk vaccinatiepunt

Tot en met 29 oktober 2021 opent het UZ Brussel een vaccinatiepunt aan de ingang Consultaties van het ziekenhuis. Wie nog niet gevaccineerd werd tegen COVID-19 kan er elke weekdag tussen 10 en 15 uur zonder afspraak langskomen. Zowel patiënten als begeleiders, bezoekers, buurtbewoners, … zijn welkom. Het UZ Brussel neemt dit initiatief om de Brusselse vaccinatiegraad te helpen opkrikken.

Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten: het kan voorkomen dat mensen ernstig ziek worden en redt levens. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe sneller het gewone leven opnieuw kan worden opgepikt.

Het UZ Brussel opent daarom tot en met 29 oktober een tijdelijk vaccinatiepunt aan de ingang Consultaties. Het vaccinatiepunt is er voor al wie nog niet eerder gevaccineerd werd tegen COVID-19, zowel patiënten, bezoekers, buurtbewoners … Iedereen is welkom, zonder afspraak, elke weekdag tussen 10 en 15 uur.

Marc Noppen, CEO UZ Brussel: ‘Uit een steekproef bij onze patiënten die langs komen voor een raadpleging, blijkt dat 25% niet is gevaccineerd. Na een gesprek met hun arts, is een aantal onder hen toch bereid om zich te laten inenten. Wij willen onze patiënten de kans bieden om dat meteen te doen met de opening van dit tijdelijk vaccinatiepunt aan de ingang Consultaties van het ziekenhuis. Op deze manier willen we bijdragen aan het opkrikken van de vaccinatiegraad in Brussel.”

 

Meer info op de UZ Brussel-website.

 

 

 

Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

Ontdek het UZ Brussel jaarverslag 2020: www.dekrachtvanlicht.be

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette