UZ Brussel lanceert mUZt, ‘must reads’ voor huisartsen

UZ Brussel lanceert mUZt, ‘must reads’ voor huisartsen

Woensdag 2 mei 2018 — Begin mei trakteert het UZ Brussel huisartsen op een nieuw magazine. mUZt is het vernieuwde huisartsenmagazine waarmee het ziekenhuis huisartsen beter op de hoogte wenst te houden van de medische innovatie en expertise in het UZ Brussel.

Het UZ Brussel informeert huisartsen al meer dan 10 jaar (sinds 2007) via een eigen magazine, dat mUZe heette. Vanaf dit jaar ziet het blad er zowel inhoudelijk als qua vormgeving anders uit. Huisartsen krijgen een meer digitale leeservaring met kortere, to-the-point teksten. Zo halen ze er moeiteloos hun ‘must reads’ uit. Daarmee speelt het UZ Brussel in op de drukke agenda van artsen waarin vaak nog maar weinig tijd overblijft om te lezen.

Het UZ Brussel stapt af van een aantal vaste rubrieken die werden aanboden in mUZe en laat de mUZt-lezer op een andere manier kennismaken met de experten van het UZ Brussel met het oog op een goede multidisciplinaire samenwerking en een vlotte interactie tussen de eerste en de tweede lijn. Op de achtercover ontdekt de mUZt-lezer daarenboven de ongezouten mening van een expert. De volledige versie van die ongezouten mening is beschikbaar op de blog van het UZ Brussel via blog.uzbrussel.be.  

mUZt verschijnt tweemaal per jaar en wordt gedrukt in een oplage van 5.000 exemplaren. Huisartsen die mUZt nog niet ontvangen en het magazine op papier wensen te lezen, kunnen hun gegevens laten toevoegen aan de mailinglijst door een mail te sturen naar muzt@uzbrussel.be. Het magazine is ook digitaal beschikbaar op de website www.uzbrussel.be in het informatiedeel voor zorgverstrekkers.

Cover van het eerste nummer van mUZt, must reads voor de huisarts over medische innovatie