UZ Brussel lanceert mUZt, ‘must reads’ voor huisartsen

UZ Brussel lanceert mUZt, ‘must reads’ voor huisartsen

Begin mei trakteert het UZ Brussel huisartsen op een nieuw magazine. mUZt is het vernieuwde huisartsenmagazine waarmee het ziekenhuis huisartsen beter op de hoogte wenst te houden van de medische innovatie en expertise in het UZ Brussel.

Het UZ Brussel informeert huisartsen al meer dan 10 jaar (sinds 2007) via een eigen magazine, dat mUZe heette. Vanaf dit jaar ziet het blad er zowel inhoudelijk als qua vormgeving anders uit. Huisartsen krijgen een meer digitale leeservaring met kortere, to-the-point teksten. Zo halen ze er moeiteloos hun ‘must reads’ uit. Daarmee speelt het UZ Brussel in op de drukke agenda van artsen waarin vaak nog maar weinig tijd overblijft om te lezen.

Het UZ Brussel stapt af van een aantal vaste rubrieken die werden aanboden in mUZe en laat de mUZt-lezer op een andere manier kennismaken met de experten van het UZ Brussel met het oog op een goede multidisciplinaire samenwerking en een vlotte interactie tussen de eerste en de tweede lijn. Op de achtercover ontdekt de mUZt-lezer daarenboven de ongezouten mening van een expert. De volledige versie van die ongezouten mening is beschikbaar op de blog van het UZ Brussel via blog.uzbrussel.be.  

mUZt verschijnt tweemaal per jaar en wordt gedrukt in een oplage van 5.000 exemplaren. Huisartsen die mUZt nog niet ontvangen en het magazine op papier wensen te lezen, kunnen hun gegevens laten toevoegen aan de mailinglijst door een mail te sturen naar muzt@uzbrussel.be. Het magazine is ook digitaal beschikbaar op de website www.uzbrussel.be in het informatiedeel voor zorgverstrekkers.

Contacteer ons
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 31.501 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 396.234 raadplegingen (excl. spoed) en 75.646 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette