Reactie van het UZ Brussel op de Ziekenhuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten

Naar aanleiding van de publicatie van de Ziekenhuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten over de kostprijs van eenpersoonskamers, ereloonsupplementen en de kostprijs in het algemeen laat het UZ Brussel weten dat het als enige ziekenhuis in Brussel aansluit bij de tarieven die in Vlaanderen worden gehanteerd en daarmee dus atypisch is in regio Brussel.

Ook de ereloonsupplementen die in een eenpersoonskamer worden aangerekend liggen een heel stuk lager dan het gemiddeld ereloonsupplement in Brussel. 

Daarmee streeft het UZ Brussel een toegankelijke zorg na. Patiënten worden vooraf steeds duidelijk geïnformeerd over de financiële impact van hun kamerkeuze waardoor ze zelf ook een budgetbewuste keuze kunnen maken. Het aantal ligdagen in eenpersoonskamers op aanvraag van de patiënt is de afgelopen 5 jaar dan ook gedaald met 3,3%.

 

Contacteer ons
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette