Prof. Pedro Brugada ontvangt prestigieuze ‘Grand Prix Scientifique’ van het Institut de France

Belangrijke internationale erkenning voor onderzoek voor hartritmestoornissen

Professor Pedro Brugada, de ontdekker van het Brugada-syndroom, heeft deze week met de ‘Grand Prix Scientifique’ die werd uitgereikt door het Institut de France een belangrijke internationale erkenning gekregen voor zijn carrière als cardioloog en zijn onderzoeksinspanningen waarmee hij bijzonder veel heeft bijgedragen tot een betere kennis en behandeling van hartritmestoornissen.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij een aantal van de meest innovatieve en minimaal invasieve technieken geïmplementeerd zoals cryoablatieballontechniek voor voorkamerfibrillatie of boezemfibrilleren bij volwassen en kinderen en nieuwe ablatietechnieken voor de behandeling van te snel hartritme of tachycardie. Hij is zich door zijn onuitputtelijke fascinatie voor het kloppend hart steeds onvermoeibaar blijven inzetten voor onderzoek om het leven van patiënten met een hartritmestoornis te verbeteren.

Op 67-jarige leeftijd is prof. Brugada nog steeds actief als cardioloog in het UZ Brussel, waar hij als wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Hart- en Vaatziekten zeer nauw betrokken blijft bij de doorgedreven onderzoeksactiviteiten van het team. Hij vervoegde het UZ Brussel in 2006 om zich daar destijds toe te leggen op het bestuderen van de elektrofysiologie (alles wat met de elektriciteit van het hart te maken heeft). Mede dankzij zijn onderzoeksactiviteiten heeft hij het Centrum voor Hart- en Vaatziekten mee uitgebouwd tot een Europees referentiecentrum. Onder leiding van prof. Carlo de Asmundis worden die onderzoeksactiviteiten in het Heart Rhythm Management Center verdergezet voor het ontwikkelen van innovatieve behandelingen.

Contacteer ons
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette