Skip to Content
Prof. Marc Noppen verkozen tot Zorgpersoonlijkheid 2021

Prof. Marc Noppen verkozen tot Zorgpersoonlijkheid 2021

UZ Brussel CEO prof. Marc Noppen is verkozen tot ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar 2021’. Hij mocht deze onderscheiding in ontvangst nemen op donderdag 29 april bij de uitreiking van de 10 awards van ZORGMagazine. De award van ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar’ gaat naar iemand die het afgelopen jaar het verschil kon maken, naar iemand die zijn of haar organisatie tot een hoger niveau hielp tillen. Het UZ Brussel stootte voor twee andere onderscheidingen door naar de top 3 met een nominatie voor ‘Beste Externe Marketing’ en ‘Zorgwerkgever van het jaar’.

Prof. Marc Noppen: “Ik ben heel blij met deze prijs, omdat het toch een heel speciaal jaar is geweest. Ik ben vereerd dat mijn collega’s me zonder mijn medeweten hebben genomineerd. Deze prijs is er alleen gekomen omdat er een team van 3.800 collega’s achter me staat en is dan ook een erkenning aan alle collega’s van het UZ Brussel.”

De nominatie voor deze onderscheiding was een verrassing voor Prof. Marc Noppen. Het was het directiecomité dat het initiatief nam om een dossier in te dienen.

Nominaties in twee andere categorieën

Het UZ Brussel was naast de nominatie voor ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar’ ook nog genomineerd voor 2 andere awards. De rekruteringscampagne ‘Wat deed Dimitri?’ haalde de top 3 van ‘Beste Externe Marketing’. In de categorie ‘Zorgwerkgever van het Jaar’ kreeg het UZ Brussel een ereplaats in de top 3.

Over de awards

De Zorgwerkgever van het Jaar Awards zijn een initiatief van ZORGMagazine. De genomineerden en winnaars werden verkozen door een achtkoppige jury met professionals uit verschillende domeinen van de zorg. 113 dossiers werden ingediend, 30 inzendingen verdienden een nominatie en 10 organisaties vielen in de prijzen. Meer informatie vind je op www.zorgwerkgevervanhetjaar.com

 

 

 

 

Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

Ontdek het UZ Brussel jaarverslag 2020: www.dekrachtvanlicht.be

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette