Polikliniek Dilbeek neemt intrek in nieuw gebouw

De Polikliniek van het UZ Brussel is verhuisd naar het centrum van Dilbeek en heeft zijn intrek genomen in de Oudesmidsestraat 46. In dit nieuwe gebouw is meer ruimte voor consultaties waardoor patiënten er terecht kunnen voor een uitgebreider zorgaanbod, zowel qua specialisaties als beschikbaarheid van artsen, met consultaties tot ’s avonds op weekdagen en op zaterdagvoormiddag.

Nauwer contact met patiënten en huisartsen

Het UZ Brussel startte 10 jaar geleden met deze satellietkliniek in Dilbeek, waar patiënten terecht konden bij artsen met diverse medische specialismen. Door de verhoogde bereikbaarheid voor de verwijzende artsen kon daarmee zowel met huisartsen als met patiënten een nauwer contact worden opgebouwd. Patiënten die een meer complexe behandeling moeten ondergaan worden doorverwezen naar het UZ Brussel. In de Polikliniek worden namelijk geen patiënten gehospitaliseerd en vinden geen invasieve onderzoeken plaats.

Uitgebreider zorgaanbod

In het nieuwe gebouw is meer ruimte, waardoor het zorgaanbod is uitgebreid. Patiënten kunnen er nu terecht voor de volgende specialiteiten: COS (centrum voor ontwikkelingsstoornissen), dermatologie, dieetleer, endocrinologie, neurologie, oncologie, pediatrie, psychiatrie, urologie en vaatheelkunde. In totaal worden de patiënten er nu geholpen door 14 artsen en 3 verpleegkundigen die instaan voor het onthaal, de administratie en de logistiek. Deze diensten komen er waarschijnlijk, sommige al snel en andere in de toekomst, bovenop het bestaande aanbod nog bij: algemene chirurgie, anesthesie, gastro-enterologie, gynaecologie, neurochirurgie, pijnkliniek, pneumologie en psychologie.

De Polikliniek in Dilbeek is open op maandag van 14.00 tot 20.30, van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. Tijdens de openingsuren kunnen patiënten bellen naar 02 477 60 95 om een afspraak te maken.

Voor de consultatie radiologie kunnen patiënten nog steeds terecht in de Verheydenstraat in Dilbeek, want die consultatie is niet mee verhuisd naar het nieuwe gebouw. Patiënten kunnen daar terecht voor het nemen van klassieke RX-foto’s, mammografieën en echografieën.

Contacteer ons
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Gina Volkaert Verantwoordelijke externe communicatie, UZ Brussel
Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 31.501 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 396.234 raadplegingen (excl. spoed) en 75.646 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette