Skip to Content
Nieuwe editie van het medisch tijdschrift mUZt, must reads over medische innovatie

Nieuwe editie van het medisch tijdschrift mUZt, must reads over medische innovatie

Het medisch tijdschrift mUZt (afgestemd op huisartsen) valt vandaag bij de abonnees in de bus. Graag lichten we er voor u een aantal boeiende redactionele thema’s uit:

Interne geneeskunde: van complexe toegepaste wetenschap naar gepersonaliseerde zorg

Diensthoofd interne geneeskunde prof. Brigitte Velkeniers ging met emeritaat op 1 maart 2021. Een mooi gevulde carrière van veertig jaar doet nadenken over de aandachtspunten voor de zorg van morgen. Ze lijst 5 grote trends op.

Lees het volledige artikel.

MyPebs: naar een nieuwe strategie voor borstkankerscreening

Elke vrouw is anders. En toch ondergaan ze al decennialang dezelfde borstkankerscreening op basis van slechts één enkele risicofactor: de leeftijd. MyPebs (My Personal Breast Cancer Screening) evalueert een nieuwe screeningstrategie voor borstkanker die vrouwen indeelt volgens 4 risiconiveaus.

Lees het volledige artikel.

Hoe komt het toch dat overgewicht zo’n probleem blijft?

Hoofddiëtiste Ilse Loodts stelt zich in een nieuwe UZ Brussel-blog de vraag waarom overgewicht nog steeds zo’n groot probleem is. Lees haar blog hier.

 

Het volledige nummer is hier beschikbaar.

 

 

Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

Ontdek het UZ Brussel jaarverslag 2020: www.dekrachtvanlicht.be

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette