Kinderen zijn voor een dagje echt dokter tijdens het Teddy Bear Hospital in het UZ Brussel 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde BeMSA, de Belgian Medical Students Association, gisteren het Teddy Bear Hospital in het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Op zo'n dag zijn de kinderen arts en behandelen zij hun eigen patiënten, hun zieke knuffels. Op een laagdrempelige manier maken ze kennis met het ziekenhuis, met hun dokters en mogelijke behandelingen.

Het Teddy Bear Hospital laat kinderen tussen 4 en 7 jaar spelenderwijs kennis maken met dokters en het ziekenhuis. Kleuters kunnen hun ‘zieke’ knuffel meenemen naar het Teddy Bear Hospital en mogen hier samen met de berendokters (medische studenten: studenten geneeskunde, biomedische, farmacie, ...) hun knuffel onderzoeken en behandelen. ​ 

Ze krijgen de keuze tussen verschillende specialisaties. Zo is er bijvoorbeeld de huisarts die een zieke knuffel behandelt, de tandarts die poetsadvies geeft, het labo voor een ‘bloedonderzoek’ en de apotheker. Ze kunnen hun knuffel ‘opereren’ in het operatiekwartier, een RX-foto laten nemen en de beer gipsen. De kinderen krijgen bovendien de kans om in een ambulance te gaan. 

Prof. dr. Inge Gies, diensthoofd van het kinderziekenhuis van het UZ Brussel: “Heel wat kinderen vinden het ziekenhuis immers eng. Met onze deelname aan het teddyberenziekenhuis willen we hen op een positieve manier in contact brengen met zorgverleners en het ziekenhuis. Zo helpen we hen om te leren over de gezondheidszorg op een speelse en begrijpelijke manier, terwijl ze ook empathie, zelfvertrouwen en een positieve houding ten opzichte van gezondheidszorg kunnen ontwikkelen.” ​ 

 

Contact BeMSA

Davide Desmet | PR at BeMSA VUBTel: +32 468 13 44 45 | Mail: pr@vub.bemsa.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 4.100 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

Ontdek het UZ Brussel jaarverslag 2021.

Neem contact op met

Laarbeeklaan 101 1090 Jette

02 477 80 80

communicatie@uzbrussel.be

www.uzbrussel.be