Beklijvende filmmontage en een duo-boekje met foto’s van de bekende fotografe Lieve Blancquaert

Beklijvende filmmontage en een duo-boekje met foto’s van de bekende fotografe Lieve Blancquaert

N.a.v. 1 jaar coronacrisis zegt het UZ Brussel op een bijzondere manier ‘merci’ aan al zijn medewerkers.

Vanaf dinsdag 9 maart kunnen patiënten en bezoekers een 15-minuten durende filmmontage van Lieve Blancquaert bekijken in de inkomhal aan de ingang Hospitalisaties van het UZ Brussel. Ze kunnen zich zo een beeld vormen van wat zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld achter de muren van het ziekenhuis. De film kadert, samen met twee boekjes in pocketformaat met Woorden en Beelden exclusief voor de eigen medewerkers, in een reeks activiteiten die waardering en verwerking voor de medewerkers uitstralen.

Fotografe Lieve Blancquaert legde een aantal momenten van de coronacrisis vast voor twee unieke boekjes in pocketformaat, met Woorden en met Beelden, gepersonaliseerd en exclusief voor elk van de ongeveer 4.000 medewerkers. Het is een attentie van het UZ Brussel voor de inzet die ze al meer dan een jaar zonder ophouden laten zien. Tegelijk is het een aanmoediging want ook vandaag blijft de werkdruk bijzonder hoog.

Lieve Blancquaert verwerkte de pakkende beelden in een beklijvende 15-minuten durende filmmontage. Patiënten en bezoekers van het UZ Brussel kunnen die vanaf vandaag bekijken op de grote witte kunstmuur in de inkomhal aan de ingang Hospitalisaties van het UZ Brussel.

Het is intussen meer dan 1 jaar geleden, op 6 maart 2020, dat de twee eerste patiënten met Covid-19 werden opgenomen in het UZ Brussel. Het was het startschot van een nooit eerder geziene mobilisatie en verandering in het ziekenhuis. Er werd met opmerkelijke flexibiliteit gebouwd en verbouwd, geschoven met planningen en verantwoordelijkheden, en vooral heel hard gewerkt. Het was een jaar met aanhoudende druk, stress, angst en ziekte. Maar tegelijk staat dat jaar coronacrisis ook voor intense samenwerking, volharding en solidariteit waaraan vrijwel iedere UZ Brussel-medewerker heeft bijgedragen.

Het UZ Brussel zet de medewerkers en hun inzet in de verf aan de hand van de foto’s en filmmontage, en in twee boekjes in pocketformaat. Deze actie past in een reeks van activiteiten van het ziekenhuis en zijn UZ Brussel Foundation die waardering en verwerking voor de medewerkers uitstralen. Het UZ Brussel lanceerde ook al een eigen digitale UZ Brusselbioscoop op www.verwenscorona.be, er lopen op dit moment creatieve optredens van de KVS in het ziekenhuis, Villa Samson werd omgedoopt tot Villa Veerkracht, en er werden fondsen verzameld ten voordele van nog andere acties ter ondersteuning van de meer dan 4000 medewerkers.


Edgard Eeckman Woordvoerder, UZ Brussel

 

 

 

 

 

Over UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. 

UZ Brussel
Laarbeeklaan 101
1090 Jette